ترکیب رنگ نقاشی ساختمان یکی از مهمترین و اصلیترین بخشهای زیباسازی ساختمان و دکوراسیون است. بدون شک کیفیت مصالح، تخصص استاد نقاش و نوع رنگ انتخاب شده، تأثیر بسزایی در یک نقاشی مطلوب دارد. اما هنر ترکیب رنگ برای نقاشی ساختمان باعث یک جلوه زیبا و دکوراسیون زیبای ساختمان خواهد شد.
جهت دریافت مشاوره و اجرای نقاشی ساختمان در کیش توسط شرکت آذین پیمان بر روی لینک کلیک کنید.
در ادامه مقاله ضمن شناخت ترکیب رنگ و … هنر ترکیب رنگ برای نقاشی ساختمان را شرح میهیم. دانستن مواردی که در این مقاله تشریح خواهد شد، به شما کمک خواهد کرد،یک ترکیب رنگ مناسب و زیبا با توجه به وضعیت و شرایط خود برای رنگ آمیزی ساختمان انتخاب کنید. بدون انتخاب ترکیب رنگ مناسب، نتیجه کار جالب و زیبا نخواهد بود.
به طور کلی و در هر ترکیب رنگی از نقاشی ساختمان گرفته تا نقاشی روی کاغذ و ….، سه رنگ اصلی وجود دارد که ترکیب آنها با هم، انواع مختلف رنگ را به وجود میآورد. این سه رنگ عبارتند از:
ترکیب این رنگها با نسبت مناسب، انواع مختلف رنگ را به وجود میآورد. ترکیب رنگهای فوق، نتایج زیر را میهد:
سپس رنگ حاصله به میزان مناسب با رنگ سفید ترکیب میشود تا درجه اشباع (Saturation) رنگ نهایی را پدید آورد. در نقاشی ساختمان، معمولاً رنگ پایه سفید است و باید به میزان خیلی بیشتری به کار رود. همچنین میتوان برای تیره کردن رنگ، از رنگ مشکی نیز به میزان کم استفاده نمود.
همچنین میتوان رنگهای ترکیب شده حاصل را مجدداً ترکیب نمود و رنگ جدیدی حاصل میشود. مثلاً ترکیب رنگ قرمز با سبز، رنگ قهوهای را میسازد یا با ترکیب رنگ سبز و آبی، رنگ فیروزهای ساخته میشود.
در نظر داشته باشید در ترکیب رنگها، مقدار ترکیبی از هر کدام ار رنگها نتيجه متفاوتی را میدهد. مثلآ در ترکیب رنگ زرد و آبی، هر چه رنگ آبی بیشتر باشد، به سمت رنگ سبز چمنی و یا فیروزهای پیش خواهیم رفت و هر چه رنگ زرد بیشتر باشد، رنگ حاصل متمایل به رنگ فسفری خواهد شد.
در نهایت اگر به دنبال رنگهای خاکستری یا طوسی هستید، باید رنگ سفید را با کمی رنگ مشکی ترکیب نمایید. اگر کمی رنگ آبی به این ترکیب اضافه نمایید.
رنگهای روغنی و اکریلیک، دارای سه نوع براق، نیمه مات و مات میباشند. رنگ پلاستیک به طور کلی براق نیست. رنگهای متالیک به طور کلی براقیت بالایی دارند.
اما در صورتی که میخواهید برای جلوه بیشتر، از رنگ های نقرهای، مسی و طلایی با درجه براقیت بالا استفاده کنید، بهتر است از پودر این رنگها بصورت اسپری استفاده کنید. میتوانید این پودر را با نسبت مناسب روغن جلا ترکیب کنید و روی سطوح مورد نظر اسپری کنید. همچنین ترکیب این رنگهای براق پودری با رنگ های مات و نیمهمات، ترکیب رنگ های منحصر بفردی ایجاد میکند.
تصور کنید در یک عکس، یک رنگ مناسب و مورد انتظار با سلیقه خود پیدا کردهاید. باید بدانید ساخت این رنگ، نیاز به تخصص و تجربه در این امر دارد. افراد تازهکار و بیتجربه معمولاً نمیتوانند به طور مناسب رنگ مورد را بسازند. پس در صورتی که در این کار بیتجربه هستید، باید حتماً از یک استادکار با تجربه یا رنگفروش بخواهید که رنگ مورد نظر را برای شما بسازند.
حتی دانستن فرمول ترکیب نیز میتواند باعث خطا شود. چرا که بستر و زیرسازی و همچنین کیفیت خود رنگ نیز در تهیه رنگ مورد نظر نقش دارد. نکته بسیار مهم اینکه رنگی که در سطل میسازید با رنگی که روی دیوار یا سقف اجرا میشود، در ظاهر متفاوت خواهد شد. یک نقاش با تجربه میداند که نتیجه رنگ ساخته شده روی سطح و پس از اجرای کامل به چه صورت خواهد بود.
در هر صورت اگر میخواهید، خودتان رنگ مورد نظر را بسازید، میتوانید پس از ساخت اولیه رنگ با فرمول داده شده، روی بخش کوچکی از دیوار آن را اجرا کرده و تست کنید. در ادامه با افزودن رنگهای مختلف و با سعی و خطا، به رنگ مورد نظر نزدیک شوید. نقاشان حرفه ای نیز از این روش استفاده بسیار میکنند.
در ادامه فرمول حدودی برخی از رنگهای پرکاربرد ارائه میشود:
عمده رنگ استخوانی سفید پایه است. از کمی رنگ گلماشی و زرد و هر کدام حداکثر نصف قاشق استفاده کنید.
رنگهای مادر قرمز و مشکی و گلماشی در ترکیب با رنگ پایه سفید. از یک قاشق رنگ گلماشی با نصف قاشق رنگ قرمز به همراه چند قطره رنگ مشکی (کم) در یک کیلو رنگ پایه سفید. هر چقدر رنگ گلماشی بیشتر شود، نتیجه کار کرمرنگتر خواهد بود.
استفاده از رنگ قهوهای در بخش هایی از سطوح بسیار متداول است. برای این رنگ باید ابتدا از رنگ گلماشی و قرمز استفاده کنید و سپس رنگ مشکی اضافه کنید. میزان استفاده از این رنگ ها نسبت به رنگ نسکافهای بیشتر است.
رنگ یاسی بین دو رنگ بنفش و ارغوانی است. بنابراین باید از رنگ قرمز و آبی به میزان کم استفاده کنید. هر چه رنگ قرمز به کار رفته بیشتر باشد، نتیجه به سمت ارغوانی تر شدن پیش خواهد رفت. در هر صورت باید میزان استفاده از این رنگ ها خیلی کم باشد.
انواع مختلف رنگ سبز در نقاشی ساختمان استفاده میشود. از جمله سبز زیتونی، فیروزهای، پستهای، فسفری، کاهویی و …. برای این کار باید یا از ترکیب رنگ آبی و زرد و یا آبی و گلماشی استفاده کنید.
این رنگ که به صورتی نزدیک است از ترکیب رنگ های زرد و قرمز به مقدار کم و نیز رنگ مشکی به میزان خیلی کم به دست میآید. نسبت رنگ قرمز در آن کمی بیشتر از زرد است.
امروزه کل فضا را با یک رنگ پوشش نمیدهند. بلکه برای دیوارها و سقفها از دو یا چند رنگ مختلف ولی با ترکیب رنگی مناسب استفاده میکنند. همچنین میتوان بخشی از فضا را با رنگ و بخشی دیگر را با کاغذ دیواری یا بلکا یا دیوارکوب و … پوشش داد. همه این موارد نیاز به هنر ترکیب رنگ برای نقاشی ساختمان دارد.
همچنین در صورت استفاده از شابلون یا غلطک طرح دار، مولتی کالر، و نقاشی راهراه باید هنر ترکیب رنگ برای نقاشی ساختمان توجه داشته باشید. انتخاب رنگهای مناسب علاوه بر تجربه و سلیقه، یک امر تخصصی، هنری و نیازمند دانستن اصول و روانشناسی هارمونی رنگ میباشد.
مطالب مرتبط: سقف کاذب ترکیبی | کار نقاشی ساختمان در کیش | آخرین سبک های نقاشی ساختمان مدرن
هنر ترکیب رنگ برای نقاشی ساختمان برای یک دکوراسیون زیبا و مطلوب بسیار مهم است. این امر نیاز به داشتن تخصص و تجربه و دانستن اصول هارمونی و روانشناسی است. می توانید برای اجرای نقاشی با ترکیب رنگ مناسب از راهنمایی و مشاوره کارشناسان و نقاشان شرکت آذین پیمان کمک بگیرید.
این شرکت با داشتن سالها تخصص در زمینه دکوراسیون داخلی، خارجی و بازسازی ساختمان به شما راهنمایی لازم و مشاوره دقیقی در این زمینه ارائه خواهند داد. داشتن تخصص ترکیب رنگ در این زمینه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. که آذین پیمان این کار را به خوبی انجام داده است. در صورت تمایل، میتوانید اجرای نقاشی ساختمان خود با ترکیب رنگ مناسب را به ما بسپارید.