پرایمر رنگ چیست؟ و چه کاربردهایی دارد؟ اگر شما نیز به دنبال پاسخ این سوال هستید با ما همراه باشید. پرایمر رنگ و سیلر دو نوع ماده ی بسیار مهم برای رنگ آمیزی است. از این دو ماده برای آماده کردن سطح روی جسمی که قرار است رنگ شود؛ استفاده میشود. اما اینکه دقیقا پرایمر رنگ و سیلر چیست و چگونه باید از آن ها در مرحله ی زیرسازی از آن استفاده کرد؛ خودش جای بحث دارد. اکنون برای اینکه همه چیز در مورد پرایمر رنگ و سیلر بدانید در ادامه همراه ما باشید.
جهت دریافت مشاوره و اجرای نقاشی ساختمان در کیش توسط شرکت آذین پیمان بر روی لینک کلیک کنید.
شاید رنگ آمیزی بر روی دیوار، چوب، در و پنجره و … کمی آسان به نظر برسد؛ اما در واقعیت کار رنگ آمیزی ساختمان فقط به آغشته کردن قلم مو به رنگ ختم نمیشود و باید از مواد دیگری از جمله پرایمر رنگ و یا سیلر جهت رنگ آمیزی اصولی استفاده کرد. در واقع استفاده از پرایمر رنگ و سیلر در پروژههای رنگآمیزی بیشتر به دلیل زیبا کردن نتیجه کار از اهمیت بالایی برخوردار شده است. علاوه بر زیبایی بیشتر، زمانی که قبل از رنگ کردن، متناسب با نوع سطح کار، از پرایمر و سیلر استفاده میشود؛ بی شک، سطح مقاومت آن جسم بالاتر میرود. امروزه به همین دلایل پرایمر رنگ و سیلر عضو جدانشدنی از رنگ آمیزی شناخته شده اند.
در پاسخ به این سوال که پرایمر رنگ چیست باید گفت : پرایمر یک ماده سفید رنگی است که قبل از شروع رنگ آمیزی بر روی سطوح با قلمو زده میشود. پرایمر رنگ ساختمان در واقع انواع مختلفی دارد که به جای روغن برای سطح زیر کار مورد استفاده قرار میگیرد. به واسطه پرایمر، سطح دیوار، چوب، شیشه، فلز و … یکنواخت میشود و خاصیت رنگ پذیری آن بالا میرود.
بیشترین کاربرد پرایمر، برای یکنواخت کردن سطح دیوار جهت نقاشی ساختمان است. پرایمر بر روی سطح دیوار به خوبی نفوذ کرده و اجازه میدهد که رنگ بهتر بر روی سطوح دیوار بنشیند.
از پلیمر برای عایق کردن سطح در برابر رطوبت و حرارت استفاده میشود. البته در بازار چسب پرایمر هم عرضه میشود که آن هم وظیفه عایق کاری سطوح را برعهده دارد. به طور مثال برای رنگ آمیزی دیوار گچی و ضد آب کردن آن، از پلیمر استفاده میشود. قابل ذکر است که برای یکنواخت کردن سطح چوب و رنگ آمیزی آن پرایمر های مخصوصی وجود دارد که به موجب آن سطح مقاومت چوب در برابر رطوبت بسیار بالا میرود.
علاوه بر اینها با استفاده از رنگ پلیمر، در مصرف رنگ صرفه جویی میشود و به دلیل اینکه با محیط زیست سازگار دارد؛ بنابراین بسیار مورد توجه واقع شده است.
پرایمر رنگ روغنی: پرایمر رنگ روغنی بیشتر جهت رنگ آمیزی دربها، پنجرهها، نردههاو … استفاده میشود.
پرایمر اکریلیک: یکی از پرکاربردترین انواع رنگ پلیمر، پرایمر اکریلیک است که برای هر سطوح از جمله دیوار، چوب، فلزات و … استفاده میشود و سطوح را در برابر خرابی مقاوم میکند.
رزین اکریلیک: این پلیمر حلال در آب و روغن است که بیشتر برای نمای ساختمان جهت بالا بردن در برابر اشعه خورشید و گرد و مورد استفاده قرار میگیرد.
پرایمر رنگ نانو: پرایمر رنگ نانو جدیدتری نوع پلیمری است که هم به صورت چسبی و هم مایع در بازار به فروش میرسد. به واسطه استفاده از پرایمر رنگ نانو سطوح در برابر تغییرات جوی مقاوم میشود.
سیلر نوعی مایع عسلی شفافی است که قبل وظیفه یکدست کردن سطح کار را بر عهده دارد. در واقع مایع سیلر را میتوان جایگزین آستر کرد و با استفاده از آن سطح را آب بندی کرد. در واقع اگر دیوار ساختمان قدیمی باشد، بی شک فرورفتگی و سوراخ هایی روی آن دیده میشود؛ که به جهت رفع آن و ایجاد سطحی صاف باید از سیلر استفاده کرد. سیلر برای زیرسازی و ترمیم دیوارهای گچی، بتنی، آجری و فلزی قبل از رنگ آمیزی کاربرد دارد.
یکی دیگر از کاربردهای سیلر، استفاده از آن برای ایجاد یک لایه آستر بر روی سطوح چوبی است. مایع سیلر کمک میکند تا سطح چوب برای رنگ زدن یکدست و منافذ آن پر شود. با ایجاد یک لایه پوششی بر روی چوب، زمان که رنگ بر روی آن زده میشود؛ دیگر رنگی به منافذ چوب نفوذ نمیکند و بدین صورت در مصرف رنگ صرفه جویی میشود.
مطالب مرتبط: رنگ آمیزی نمای ساختمان | نقاشی درب و پنجره | سقف کاذب برای پذیرایی | زیرسازی نقاشی ساختمان
تا اینجا متوجه شدید که سیلر و پلیمر هر دو جهت ایجاد سطحی صاف و یکدست قبل از رنگ آمیزی ساختمان استفاده میشود. حال برای اینکه بدانید چطور از سیلر و پلیمر استفاده کنید در ادامه همراه ما باشید.
اگر قصد رنگ آمیزی روی دیوار را دارید؛ قبل از زدن سیلر و یا پلیمر، بهتر است که سوراخ های درشت را با موادی مانند گچ پر کنید. البته این دو ماده قابلیت پر کردن سوراخ های ریز را دارد. در ضمن باید بدانید که این کار را یک یا دو ساعت قبل از اجرای سیلر و پلیمر انجام دهید.
جهت ایجاد سطحی صاف تر و صرفه جویی در سیلر و یا پلیمر بهتر است که سطح را سمباده بزنید. سمباده کشی به کیفیت رنگ آمیزی دیوار و یا چوب کمک شایانی میکند.
پس از سمباده کشیدن بی شک گرد و غبار هایی بر روی سطح نشسته است. پس دوباره سطح را با یک دستمال نمناک تمیز کنید. این کار باید حداقل 24 ساعت پیش از اعمال این لایه انجام شود.
اگر از سیلر استفاده میکنید؛ با توجه به نوع ابزار مورد استفاده و و متراژ سطح کار باید مقداری تینر اماده کنید. البته سیلرهای حلال در آب هم در بازار وجود دارد که میتوانید آن ها را برای نقاشی ساختمان استفاده کنید. اما در هر حال باید مقدار لازم سیلر، تینر و یا پلیمر و ابزارهای غلطک رنگ، قلم مو و یا پیستوله را آماده کنید.
سیلر و پلیمر هر دو برای سطوح متفاوتی از جمله دیوارهای بتنی، گچی، آجری، چوب، اپوکسی و … استفاده میشود. به همین دلیل، ابزار لازم برای هر یک از این سطوح متفاوت است. علاوه بر این متراژ سطح نیز بر انتخاب میتواند در انتخاب کاردک، قلم مو، غلطک و یا پیستوله تاثیر داشته باشد.