پیمانکار گچکاری ساختمان کیست؟ پس از اجرای دیوار و سقف و اندود کردن آن با ملات ماسه سیمان، نوبت به گچکاری ساختمان میرسد. گچکاری یک امر تخصصی و حرفهای در ساختمان میباشد که باید توسط پیمانکار گچکاری انجام شود. با توجه به رشد قیمت مصالح و نیز اهمیت کیفیت انجام کار، بهتر است که این کار به صورت یک قرارداد با پیمانکار گچ کاری ساختمان منعقد گردد.
جهت دریافت مشاوره بازسازی ساختمان در کیش بر روی لینک کلیک کنید.
علاوه بر اندود کردن سقف و دیوار، گچ کاری برای انجام تزیین و دکوراسیون در جاهای مختلف ساختمان از جمله ورودی راهروها، سقف کاذب گچی و … نیز به کار میرود. در این مقاله از آذین پیمان با ماه همراه باشید تا به طور کامل نحوه بستن قرارداد با پیمانکار گچگاری ساختمان و موارد مورد اهمیت و تعهدات طرفین را بررسی نماییم.
همان گونه که ذکر شد، گچ کاری یک امر تخصصی بوده و کیفیت و نتیجه کار برای کارفرما اهمیت بسیاری دارد. در ادامه مهمترین مواردی که برای کارفرما در قرارداد پیمانکار گچکاری ساختمان اهمیت دارد را مرور میکنیم. در تنظیم قرارداد و بررسی و نظارت باید به این موارد توجه کافی داشت.
انواع گچ های موجود در بازار با توجه به کاربرد مورد استفاده کیفیت های مختلفی دارند. برای دیوارهای داخل ساختمان و یا گچ کاری تزیینی باید از گچ مرغوب استفاده نمود. نوع گچ مصرفی باید در قرارداد ذکر شود. در صورتی که در قرارداد، تهیه گچ به عهده پیمانکار باشد، لازم است کارفرما قبل از استفاده آن را بررسی نماید.
قرارداد پیمانکاری گچکاری در قالب یک پروژه انجام کیگیرد. متاسفانه گاهی اوستا گچ کاران و پیمانکاران به دلایلی چون داشتن پروژه های متعدد و یا بی توجهی، کار را به تعویق میاندازند که این موضوع باعث معطلی روند اجرای ساخت میگردد. چرا که انجام کارهایی چون نقاشی و قرنیز و … نیازمند تکمیل بودن گچ کاری میباشد. به هنگام بستن قرارداد حتما زمان بندی معقولی را در پروژه قید نمایید.
یکی از مهمترین مواردی که کارفرما در اندود کردن دیوار و سقف ها توسط گچ کار باید دقیق بررسی نماید، تراز و یکدست بودن است. مطمئناً هیچ کس دوست ندارد یک سطح دارای و پستی و بلندی ببیند. اجرای نهایی یک سطح صاف و بدون موج و پستی و بلندی نشان از تخصص و مهارت اوستا گچ کار است. بهتر است نظارت این امر توسط یک شاقول و برای دیوارها با دقت انجام گیرد.
همچنین علاوه بر صاف و تراز بودن سطح، باید نتیجه کار، بدون موج و شیار و زدگی و کلوخه شدن و …باشد. این مورد نیز با بررسی دقیق چشمی امکان پذیر خواهد بود. در نظر داشته باشید در صورتی که تصمیم به نقاشی ساختمان داشته باشید، بسیاری از این عیوب ظاهری با نقاشی رفع نمیشود.
قراردادهای پیمانکار گچکاری ساختمان معمولاً بر اساس مترمربع کار بسته میشند. البته برای موارد تزیینی مثل آرک راهروها و … به صورت تعدادی و جداگانه محاسبه میگردد. همچنین گچ کاری نورپردازی سقف نیز به صورت طولی محاسبه میشود.
بر این اساس پس از تفاهم پیمانکار و کارفرما برای هر متر مربع و یا هر متر طول کار، قیمت نهایی مشخص میگردد. ممکن است پیمانکار برای مواردی خاص که اجرای آنها با دشواری هایی رو به رو است، هزینه های بیشتری مطالبه کند. در هر صورت هزینه کار باید ابتدا به صورت دقیق مشخص شود.
علاوه بر این مسئله تعدیل نیز می تواند در قرارداد ذکر شود. البته با توجه به زمان کوتاه گچ کاری، معمولاً این موارد به ندرت در قراردادهای پیمانکاری گچ کاری ساختمان پیش میآید.
یکی از موارد اختلاف بین کارفرما و پیمانکار گچکاری، سطوح مورد درخواست است. گاهی کارفرما از پیمانکار اجرا یا ترمیم سطوحی را می خواهد که از ابتدا مشخص نشده است. بهتر است در قرارداد یا پیوست آن، با نقشه یا آدرس دهی، به طور کاملاً مشخص کل سطوح و موارد مشخص شوند تا بعدا اختلاف و مشکلی پیش نیاید.
مهمترین تعهد کارفرما در کل قراردادهای پیمانکار گچکاری ساختمان، پرداخت به موقع هزینه و مبالغ ذکر شده میباشد. در قرارداد با گچ کار، معمولاً قسمتی از هزینه در ابتدای کار و بخش دیگر پس از اجرای نهایی کار و نظارت و تاییدیه کارفرما پرداخت میگردد. در صورت حجم بالای پروژه ، پرداخت هزینه ممکن است در 3 نوبت و یا بیشتر انجام پذیرد.
همچنین ممکن است قرارداد از نوع بدون مصالح باشد و تهیه گچ و خاک به عهده کارفرما باشد. در این صورت کارفرما متعهد است به موقع مصالح مصرفی گچکار را با کیفیت ذکر شده تهیه نماید.
در نظر داشته باشید، تامین آب و برق مورد نیاز پیمانکار نیز باید توسط کارفرما صورت پذیرد. همچنین محلی برای استراحت گچکاران و کارگران در صورت نیاز باید توسط کارفرما فراهم شود.