به سازه ای که بر روی سطح کف ساختمان همراه با ارتفاع مشخصی نصب میشود؛ کف کاذب میگویند. پوشش کف کاذب در انواع و ابعاد متفاوتی تولید و به بازار عرضه میشود. اغلب، کف کاذب جهت پنهان کردن کابل ها، سیم کشی و تاسیسات موجود در کف مورد استفاده قرار میگیرد. البته نصب کف کاذب اهداف دیگری هم دارد که در ادامه به طور جامع در موردش پرداخته شده است. پس همراه آذین پیمان بمانید تا با انواع کف کاذب، مزیت ها و کاربرد آن بیشتر بدانید.
جهت دریافت مشاوره در زمینه طراحی و اجرای کناف در جزیره زیبای کیش توسط آذین پیمان بر روی لینک کلیک کنید.
همان طور که گفته شده؛ کف کاذب نوعی از سازه های پیش ساخته است که در کف ساختمان ها به منظور پوشاندن کابل کشی و تجهیزات الکتریکی نصب می شود. به همین دلیل از کف کاذب بیشتر در اتاق های صنعتی، آزمایشگاه های الکتریکی و شرکت های کامپیوتری بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این، از کف کاذب جهت پوشاندن لوله کشی ها و تجهیزات گرمایشی و سرمایشی که در کف ساختمان نصب شده، استفاده میشود. به طور مثال کف گلخانه ها، اتاق های ایزوله و … را جهت حفظ زیبایی، کف کاذب را میپوشانند.
این نوع از کف های کاذب دارای خاصیت ضد الکتریسیته هستند و قابلیت تحمل بالایی در برابر آتشسوزی دارند. کف کاذبی که جهت پوشاندن تاسیسات و تجهیزات الکتریکی نصب میشود؛ عموماً از جنس PVC یا لنولئوم، مکالئوم، فرمیکا HPL، سنگ مصنوعی، چوب و یا آلمینیوم میباشد.
از دیگر کاربردهای کف کاذب، حفظ گرمایش و کاهش رطوبت است. اغلب پایه های این نوع کف های کاذب، بسیار کوتاه و تایل ها نیز نازک هستند و حرارت را به خوبی انتقال میدهد. اما تحمل بارهای سنگین را ندارند. کف کاذبی که جهت گرمایش مطلوب تر نصب میشوند؛ از جنس چوب hpl میباشد. تایل های این نوع کف کاذب معمولاً به صورت ثابت بوده و پس از نصب دیگر قابلیت جابه جایی وجود نخواهد داشت. این نوع کف کاذب، عایق صوتی بوده و در برابر رطوبت، حشرات مقاوم هستند.
از دیگر کاربردهای کف کاذب، انتقال آب های سطحی در سالن های آزمایشگاهی، آبکاری، تولیداتی غذایی، استخرها و همچنین در منازلی که در کشورهای باران خیز و شرجی قرار دارند؛ مورد استفاده قرار میگیرد.
جنس این نوع از کفهای کاذب از تایلهای پلاستیکی pvc یا فولاد ضد زنگ و پایههای فولاد و آلومینیوم یا پلاستیک است. از خواص مهم این کفهای کاذب این است که برابر رطوبت و آإ بسیار مقاوم هستند. علاوه بر این در برابر اشعه UV و نور خورشید، حرارت و مواد اسیدی مقاومت زیادی دارند.
مطالب مرتبط: سقف کاذب آلومینیومی | انواع مدل های سقف کاذب | سقف کاذب برای پذیرایی| سقف کاذب راه پله | اجرای سقف کاذب کناف ثابت | سقف کاذب ضد آب
این نوع کف کاذب در برابر ضربه، ساییدگی، رطوبت و فشار مقاوم بوده و به دلیل سبک وزن بودن، زیبایی و ظرافت کاربرد زیادی پیدا کرده است.
انواع کف کاذب آلومینیومی را میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کف کاذب فولادی در مقایسه با نمونه کف کاذب آلومینیومی از مقاومت بیشتری برخوردار شده است. به همین دلیل از این نوع کف کاذب بیشتر در محیط های پرتردد استفاده میشود. تایل های این نوع کف کاذب با استفاده از رنگ های ویژه ای همچون کوره ای و اپوکسی روکش دار شده و در برابر حرارت و رطوبت مقاوم شده اند.
کف چوبی یکی دیگر از کف های کاذب است که طرفداران خاص خودش را دارد. این کف ها از جنس چوب ام دی اف ساخته شده و دارای روکش ملامینه هستند. استفاده از کف کاذب چوبی محیط را بسیار جذاب و گیرا میکند. البته این نوع کف کاذب به دلیل هزینه خرید و نصب نسبتا بالا، کمتر مورد استفاده قرار میگیرد.
از دیگر کفهای کاذب که کمتر مورد استفاده قرار میگیرد؛ میتوان به کف کاذب شیشهای، کف کاذب سرامیکی و کف کاذب سنگی اشاره کرد. این کف ها بیشتر جنبه تزئینی دارند و در مکان هایی مانند رستوران، کافه یا نمایشگاه استفاده میشود.
در حال حاضر اگر برای پوشاندن تاسیسات لوله کشی، حفظ زیبایی منزل، ایجاد کف جهت انتقال حرارت، انتقال آب و … قصد نصب کف کاذب دارید و میخواهید به دست یک تیم حرفه ای بسپارید؛ گروه با تجربه آذین پیمان قطعا شما را در این مسیر کمک خواهد کرد.