سقف وافل چیست؟ سقف وافل، یکی از بهترین سقف های کاذب است که از بتن به صورت شبکه ای ساخته شده است. جالب است بدانید که چیدمان شبکههای این سقف شباهت زیادی به نان وافل داشته و به همین دلیل اسم این سقف را، وافل گذاشته اند. سقف وافل نیز همانند دیگر سازهها، دارای یک سری مزیتها، معایب و مشخصات خاصی است که لازم دانستیم در ادامه به طور کامل به آن بپردازیم. اکنون برای آشنایی با ویژگیهای سقف وافل، نحوه اجرا، مزایا و معایب سقف وافل، کاربردها در ادامه همراه آذین پیمان باشید.
جهت دریافت مشاوره، طراحی و اجرای سقف کاذب کیش بر روی لینک کلیک کنید.
برای اینکه به سوالاتی نظیر سقف وافل چیست و چه ویژگیهایی دارد؛ بهتر است قبل از هر چیز به سراغ تاریخچه سقف وافل برویم. جالب است بدانید که ایده طراحی سقف وافل به دوره هخامنشیان برمیگردد. اگر سری به عکس های تخت جمشید بزنیم؛ قطعا با سقفهایی رو به رو میشویم که طراحی آن مانند سقف های وافل بوده و با سیمان و بتن ساخته شده بودهاند.
اجرای سقف وافل به طور معمول شامل پنج مرحله میباشد. در هر یک از مراحل باید از ابزار و متخصصان باتجربه ای بهره برد تا سقف به طور یکپارچه، طبق استانداردها ساخته شوند.
مرحله اول اجرای سقف وافل، زیرسازی است. در این مرحله به کمک جک، لوله و یا قوطی اسکلت زیر بنا ایجاد میشود. زیرسازی جهت تامین فضای مناسب برای قرارگیری قالبهای وافل نیز باید انجام شود.
بعد از زیرسازی، باید قالبهای وافل با توجه به نقشه ای که از قبل طراحی شده بر روی جک ها و قوطیها قرار گیرند.
بعد از قرارگیری قالبها، نوبت به آرماتوربندی میرسد. این مرحله طبق نقشه شبکه بندی باید توسط میلگرد انجام شود.
مهم ترین و ساده ترین مرحله اجرای سقف وافل بتن ریزی است که باید طبق استانداردها و دستورالعملها انجام شود.
در نهایت پس از گذشت یک زمان مناسبی، زیر نظر مهندسین قالب ها یکی یکی باز میشوند.
سقف وافل بیشتر برای ساختمانهایی که دهانه بلند و وسیع تری دارند؛ کاربرد بیشتری دارد. به طور از این سقف برای محیطهای صنعتی، سالنهای نمایشگاهی، موزهها، پارکینگها، فرودگاهها، ایستگاههای قطار و مترو، فروشگاه های بزرگ و … استفاده میشود و به ندرت در ساختمانهای مسکونی مورد استفاده قرار میگیرد.
حداکثر دهانه سقف وافل، نسبت به نوع قالب متغیر است. به طور مثال حداکثر دهانه سقف وافل با قالب های یک طرفه حداکثر ۹ متر است. حداکثر دهانه سقف وافل دو طرفه نیز هم 12 متر و در بعضی از شرایط خاص تا 16 متر هم قابل اجرا میباشد. قابل ذکر است که نقشه و پلان یک ساختمان عامل تعیین کننده در انتخاب یک طرفه یا دوطرفه بودن سقف وافل است. به طور مثال برای دهانه های بلند و وسیع بهتر است از سقفهای دوطرفه و برای سالن هایی با متراژ کمتر از سقف وافل یک طرفه استفاده کرد.
مطالب مرتبط: آموزش اجرای کناف | انواع سقف کاذب | سقف کاذب پذیرایی | سقف کاذب رابیتس | سقف کاذب اتاق خواب | کناف سقف
یکی از معایب اصلی سقف وافل، گران بودنشان نسبت به سقف های دیگر است. چرا که برای اجرای آن به مراحل مهندسی شده تر و ابزار و وسایلهای زیادی نیاز است.
از دیگر معایب سقف وافل این است که در روند اجرای آن به نظارت قوی از سوی مهندسین نیاز دارد. اگر نظارت صورت نگیرد؛ قطعا قالبها و بتنها دچار مشکل میشوند و حتی ممکن است کلیه مصالح به یکباره از بین بروند و هزینههای زیادی برای جبران خسارت به بار آورند. پس لازم است توسط تیمی باتجربه و متخصص اجرا شود. در حال حاضر اگر برای اجرای سقف وافل در کیش به دنبال تیمی خبره میگردید؛ میتوانید روی آذین پیمان حساب کنید.