یکی از بهترین سازه ها برای اجرای سقف کاذب، کناف یا همان تایلهای گچی ساده است. امروزه طراحان و معماران زیادی از سقف کاذب گچی ساده و مینیمال برای طراحی سقف آشپزخانه، راهرو، سالنهای بزرگ، اتاق دفاتر اداری، شرکتها و … استفاده میکنند. حال برای اینکه با انواع سقف کاذب گچی، نحوه اجرا و مزیتهای آن آشنا شویم پس این پست را از دست ندهید.
سقف کاذب گچی دارای انواع مختلفی از جمله: سقف کاذب ساده، سقف کاذب رنگی، سقف کاذب روکشدار و طرحدار میباشد. هر یک از این نوع سقفها، کاربرد و مزیتهای منحصر به فردی دارد. اما از بین آنها، سقف کاذب گچی ساده از محبوبیت بیشتری برخوردار میباشد. این نوع سقفها که با استفاده از تایل های ساده ۶۰*۶۰ اجرا میشود؛ به دلیل مینیمال و یکدست شدن نمای سقف، بسیار پرکاربرد شده است. در حال حاضر این نوع سقفها، بیشتر در مراکز اداری، تجاری استفاده میشود.
آشنایی با سقف کاذب گچی
هر دو سقف کاذب گچی ساده و پی وی سی، جز سقف کاذب شبکه ای محسوب میشوند. البته انواع سقفهای کاذب شبکه ای به این دو سازه ختم نخواهد شد. در واقع ورق های آلومینیومی، طلقی، چوبی، شیشه ای و … را میتوان به صورت شبکه ای اجرا کرد. ولی تایلهای پی وی سی و تایلهای گچی ساده، بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است. اما اینکه کدام نوع سقف کاذب شبکه ای بهتر است؛ کاملا به سلیقه، شرایط محیط و جوی آب و هوایی و بودجه شما بستگی دارد.
به طور مثال اگر قصد اجرای سقف کاذب شبکه ای برای سرویس بهداشتی و یا حمام را دارید؛ پس پیشنهاد میکنیم که به سراغ سقف کاذب پی وی سی بروید. در واقع از آنجایی که سقف کاذب گچی ساده، در برابر رطوبت عایق صد در صد نیست؛ از این رو بهتر است در محیط های مرطوب از این نوع سقف کاذب استفاده نکنید.
یکی از جدیدترین سازه ها برای اجرای سقف کاذب شبکه ای، سقف کاذب گچی ساده با روکش pvc است. این سازهها در برابر رطوبت مقاومت بالایی دارد. یعنی در واقع هم ظاهر شیک و ساده ای دارد و هم به دلیل روکش پی وی سی، مقاوم در برابر رطوبتی شده اند. با این تفاسیر، به طور کلی میتوان تایل های گچی را در دو نوع ساده و روکش دار دسته بندی کرد. این تایلها در انواع طرح ها از جمله، طرح حصیری، سفید ساده، با سوراخ های منظم و نامنظم ، پانچ مربع و … تولید و در بازار عرضه میشوند.
تفاوت سقف کاذب گچی ساده با سقف کاذب پی وی سی
نوبتی هم باشد؛ نوبت بررسی مزیت سقف کاذب گچی ساده است. همانطور که در ابتدا گفته شد؛ استفاده از این نوع سقفها، فضای داخلی محیط را مینیمال و مدرن میکند. اگر به سبک های ساده ولی شیک علاقه مند هستید؛ پس کناف ساده میتواند بهترین گزینه برای شما باشد. البته با کناف ساده نیز میتوانید هر طرح دلخواهی را که در ذهن دارید؛ برای منزل خود خلق و زیبایی محیط را دوچندان کنید.
سقف کاذب گچی در برابر رطوبت عایق کامل نیستند و در مجاورت با هوای شرجی و آب ورم کرده و خراب میشوند. همچنین عایق صوتی و حرارتی هم نیستند. اما اگر قصد دارید برای سقف منزل خود از سازه ای عایق استفاده کنید؛ پس یا باید به سراغ سقف کاذب گچی ساده با روکش پی وی سی بروید و یا سقف کاذب گچی آکوستیک را انتخاب کنید.
مطالب مرتبط: سقف کاذب ساده و شیک | اجرای تایل 60*60 | اجرای سقف کاذب pvc | انواع سقف کاذب | تفاوت رابیتس و کناف
مزیت سقف کاذب گچی ساده
هزینه اجرای سقف کاذب گچی، وابسته به نوع طرحی که مد نظر دارید متفاوت خواهد بود . اما به طور کلی این سقفها از لحاظ قیمت کاملا مقرون به صرفه هستند و حدودا قیمت هر متر مربع آن بین ۱۶۰ الی ۱۹۰هزار تومان متغیر خواهد بود. البته باز این بازه ممکن است به دلیل نوسان ارزی بازار تغییر کند. اما در هر حال قیمت اجرای سقف کاذب گچی ساده مناسب خواهد شد.