ترک خوردگی در دیوار و سقف گچی ساختمان یکی از مشکلات قابل توجه و متداولی است که هم در خانههای نوساز و هم قدیمی رخ میدهد و دلایل مختلفی دارد. به علت اهمیت این موضوع در این مقاله از آذین پیمان به بررسی کامل علت های ترک خوردن سقف و دیوار گچی در ساختمان میپردازیم و راهحل هایی برای جلوگیری از این اتفاق را به شما ارائه میکنیم. پس تا انتهای این مقاله با ما باشید.
ترک خوردن دیوار و سقف تاثیر بسیار نامطلوبی در زیبایی و جلوه ساختمان میگذارد و در مواردی ممکن است نشان از مشکل جدی در ساختمان نیز باشد که باید مورد توجه قرار گیرد. خوشبختانه امکان ترمیم ترک خوردگی تنها در منطقه آسیب دیده به خوبی وجود دارد و نیاز به بازسازی کامل گچ در کل دیوار و سقف نیست.
در یک تقسیم بندی این ترک ها را بر اساس جهت به سه دسته طولی (عرض های کم و موضعی)، عمودی و مایل تقسیم میشود که هر کدام دلایل خود را دارد. ترکهای مایل و عمودی به دلیل اینکه سازهای میباسند، میتواند خطرناک باشند.
همچنین ترکها می تواند زنده یا مرده باشد. در مورد ترک های زنده، باید ابتدا مشکل را اصلاح کرد تا جلوی پیشروی ترک گرفته شود. سپس می توان مانند ترک مرده اقدام به تعمیر و ترمیم آن نمود.
با رعایت اصول و مواردی میتوان امکان ترک خوردگی را کمتر کرد. برای این منظور باید ابتدا دلایلی که باعث این اتفاق در ساختمانهای نوساز و قدیمی میشود را به درستی شناخت. البته باید بدانید که همیشه امکان جلوگیری از ترک خوردگی سقف و دیوار گچی وجود ندارد و به خصوص در ساختمان های قدیمی این اتفاق برای گچ در اثر مرور زمان میافتد.
ساخت ملات گچ همان گونه در مطالب قبلی به تفصیل گفته شد، نیاز به دقت و رعایت اصول خاصی است. ممکن است برخی از گچ کاران برای افزایش سرعت و سادگی کار، نسبت آب را بیشتر در نظر بگیرند و ملات به اصطلاح رقیق شود. در این صورت پس از خشک شدن گچ، حجم گچ کاهش زیادی مییاید. به گنهای که افزایش حجم گچ پس از گیرش، کمتر از کاهش حجم به دلیل از دست دادن آب میباشد که باعث ترک خوردگی میشود.
در صورتی که ضخامت گچ در سطح مورد اجرا بیشتر از 6 سانتیمتر باشد باید گچ را به صورت دو لایه اجرا کنید. در صورتی که گچ را به صورت یک لایه ضخیم بکشید، بخش بیرونی زودتر خشک شده و روی سطح خشک و نفوذناپذیر میشود. سپس بخشهای درونیتر برای خشک شدن نیاز به ایجاد ترکهایی دارند تا آب گچ از آن تبخیر شود.
ترک گچ در اثر اجرا در هوای خیلی سرد
در صورتی که در زمستان اقدام به گچ کاری نمایید و دمای سطح دیوار و سقف منفی باشد، پس از کشیدن ملات، آب موجود در آن یخ میبندد. این اتفاق باعث متوقف شدن فعل و انفعال شیمیایی گچ شده و پس از ذوب شدن آب، گچ فاسد شده و ترکهای متعددی در سطح دیوار یا سقف به وجود میآید.
دقت داشته باشید که دمای سطح دیوار و به خصوص سقف کمی پایینتر از دمای محیط می باشد. در این شرایط اگر کارفرما اصرار بر انجام کار داشته باشد، باید با بخاری و وسایل گرمایشی محیط را تا زمان خشک شدن کامل گچ گرم نگه دارید.
ترک دیوار گچی در اثر نشست ساختمان
نشست ساختمان در گذر زمان و مقادیر بسیار کم رخ میدهد. در صورتی که نشست ساختمان از حدی بیشتر باشد و طول ناحیه گچ کاری شده زیاد باشد، باعث ترک خوردگی در سطح دیوار و سقف میشود. این مورد بیشتر در ساختمانهای قدیمی رخ میدهد و ترک خوردگی به این دلیل اجتناب ناپذیر است.
ترک های ناشی از نشست ساختمان معمولاً به صورت مایل و زاویه دار نسبت به سطح افق میباشد و کل ارتفاع یک دیوار یا طول یک سقف را در بر میگیرند.
یکی از مواردی که متاسفانه بسیاری از گچکاران آن را رعایت نمیکنند، اجرای چفت قبل از خشک شدن کامل گچ، در کلیه لبههای دور تا دور هر بخش میباشد. برای این منظور باید محل اتصال دیوار به قرنیز، دیوار به سقف، و نیز دو دیوار در راستای عمود بر هم، چفت اجرا شود.
اجرای چفت باعث میشود که گچ در اثر گرما و سرما، فضای کافی برای انقباض و انبساط داشته باشد. در غیر این صورت باعث وارد آمدن تنش در محل لبهها شده و ترک های بزرگی در وسط دیوار و سقف به وجود می آید.
لازم است که ملات گچ ساخته شده را حداکثر تا یک ساعت برای سطح مورد نظر استفاده نمایید. در غیر این صورت به دلیل زمان گیرش سریع، گچ مرده میشود. در این صورت سطح گچ کاری شده بدشکل و دارای برجستگیهای ریز شده و ترک های متعددی نیز در آن به وجود میآید.
ترک دیوار گچی در اثر مشکلات سازه ای
مشکلات سازه ای معمولاٌ باعث به وجود آمدن ترک های طولانی و عمودی در دیوار میشود و همانند ترکهای ناشی از نشست میتواند خطرناک باشد. مهمترین این مشکلات و ایرادات سازهای به شرح زیر است:
عدم اجرای شناژ در فاصله مناسب و زیاد شدن طول دیوار
پی سازی ضعیف و حرکت جزیی پی زیر دیوار
عدم قفل کردن دو دیوار عمود بر هم توسط هشتهگیر و یا اجرای غلط آن
خیز برداشتن تیر در سازه فولادی
علت های ترک خوردن سقف و دیوار گچی مختلف و گسترده است. در این مقاله به مهم ترین انها پرداختیم. البته دلایل دیگری نیز می تواند علت این ترک ها باشد. خوشبختانه امکان تعمیرو ترمیم دیوار و سقف ترک خورده وجود دارد. البته در نظر داشته باشید ترک هایی که به دلیل مشکلات سازه ای و فرونشست ساختمان رخ می دهد خطرناک بوده و ابتدا باید مشکل مربوطه برطرف شود.
اکنون اگر پروژه ای در دست ساخت دارید و یا در حال بازسازی بخش وسیعی از هتل یا ساختمان خود هستید که نیاز به تامین متریال و اجرای متراژ بالای گچ کاری و سفیدکاری ساختمان خود در جزیره کیش دارید میتوانید روی مجموعه ما حساب کنید. ما با داشتن سالها تجربه دراین زمینه و با مرغوب ترین متریال ها، می توانیم اجرای سفیدکاری و گچکاری را را در بالاترین سطح کیفیت ارائه دهیم.
شرکت آذین پیمان در راستای سیاست شفافسازی خدمات خود، اقدام به تهیه لیست بروز خدمات ساختمانی خود نموده است. از طریق لینک دکمه زیر میتوانید قیمت اجرای کناف، درگیری آن و نیز دیگر خدمات توسط شرکت آذین پیمان کیش را مشاهده نمایید. در این صفحه لیست قیمت اجرای گچکاری در شرایط استاندارد به طور حدودیو برای هر مترمربع کار با توجه به نوع سطح ارائه شده است.
البته در نظر داشته باشید که محاسبه دقیق قیمت پس ازبازبینی از پروژه توسط کارشناسان این شرکت و با توجه به شرایط منطقه و ساختمان محاسبه میشود و به طور دقیق و شفاف در ابتدا ارائه می شود.
در صورتی که نیاز به دریافت مشاوره و راهنمایی بیشتر برای نقاشی ساختمان در جزیره کیش دارید، میتوانید شماره تماس خود را در فرم زیر وارد کنید. مشاورین آذین پیمان در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
شرکت آذین پیمان کیش با سالها سابقه در زمینه اجرای سقف کاذب، نقاشی ساختمان و گچکاری در جزیره کیش، آماده ارائه هرگونه مشاوره و خدمات در این زمینه به شما کیشوندان عزیز میباشد. میتوانید از طریق فرم بالا شماره تماس خود را وارد کنید و یا با شماره 07644424307 تماس حاصل فرمایید.