اغلب افرادی که کار رنگ آمیزی خانه را انجام میدهند، حداقل یکبار با چالش رنگ زدن دیوار گچی در خانه روبرو شده اند. اکثر دیوارهای گچی پر از ترک و فرورفتگی است. ظاهر خوشایندی نداشته و به خصوص که رطوبت این شرایط را بدتر هم کرده می کند. برای رنگ کردن دیوار گچی لازم است که با اصول اولیه رنگ کاری و نکات مهم برای آماده سازی دیوار گچی آشنا باشید. استفاده از رنگ قابل شستشو برای دیوار گچی و مناسب بودن رنگ برای این نوع دیوار، کیفیت و زیبایی کار را دو چندان میکند.
جهت دریافت خدمات نقاشی ساختمان در کیش توسط متخصصین باتجربه آذین پیمان بر روی لینک کلیک کنید.
دیوارهای از جنس گچ، به خوبی قابلیت رنگ آمیزی را دارند. به راحتی میتوان روی سطوح دیوار گچی، رنگ و تکنیک های مختلف رنگ کردن را پیاده سازی کرد. تنها کافی است اصول و نکات پبرامون را بدانید تا کار نهایی زیبا و باکیفیت شود.
مراحل رنگ آمیزی دیوار گچی که قبلا رنگ شده باشد، با دیواری که تا به حال رنگ نخورده متفاوت میباشد. یک سری مراحل و کارهای مربوط به زیرسازی را لازم ندارد. در ادامه به توضیح مرحله به مرحله رنگ کاری دیوار گچی که قبلا رنگ نخورده و دیواری که رنگ خورده است میپردازیم.
شما میتوانید برای رنگ کردن دیوار گچی، از رنگهای مختلفی استفاده کنید؛ ولی بهتر است رنگ انتخابی علاوه بر زیبایی به فضا و پوشاندن ایرادات، قابلیت شستشو نیز داشته باشد، به خصوص برای فضاهایی مثل راهروها و اتاق خواب که رفت و آمد در آنها زیاد است. از جمله رنگ های قابل شستشو که مناسب برای رنگ کاری دیوار گچی هم میباشند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
این نوع رنگ علاوه بر اینکه قابلیت شستشو دارد، به دلیل انعطاف پذیری زیادی که دارد تمامی ایرادات، ترک ها و مشکلات سطح را میپوشاند؛ علاوه بر آن بسیار بادوام و با کیفیت است و هنگام اجرا بوی آزاردهنده ای ندارد.
[نویسنده پیشنهاد می کند مقاله رنگ کردن کاشی و سرامیک را نیز مطالعه نمایید.]
یکی از بهترین رنگ هایی است که قابل شستشو برای دیوار گچی میباشد. از آنجایی که کثیفی و آلودگی به راحتی از روی سطح این نوع رنگ پاک میشود و حالتی براق و زیبا را به دیوار میدهد در بین نقاشان محبوبیت زیادی دارد.
این رنگ شباهت زیادی به رنگ های اکریلیک دارد و قابلیت شستشو مییاشد؛ این رنگ نسبت به رنگ آکریلیک نفوذ پذیری بیشتری دارد، به همین دلیل بسیار مناسب برای فضاهایی مثل حمام و دستشویی است که رطوبت زیادی دارند و از رشد کپک و قارچ جلوگیری میکند؛ ام به اندازه رنگ های اکریلیک پوشانندگی بالا روی سطوح متخلخل ندارد و ممکن است ایرادات را نمایان کند.
این رنگ هم یک نوع رنگ قابل شستشو است که میتوان از آن برای رنگ زدن دیوار گچی استفاده کرد، آن هم به دلیل مقاومت بسیار بالایی که دارد. اما به دلیل اینکه کشش کمتری نسبت به سایر رنگ ها دارد، استفاده از آنها برای لایه دوم کمی دشوار است.
این رنگ هم یک رنگ قابل شستشو است که به دلیل نوع جنس آن بیشتر برای طراحی های گرافیکی استفاده میشود و نسبت به سایر رنگ ها قیمت بالاتری هم دارد.
اگر شما دیوار از جنس گچ دارید که قبلا رنگ نشده است، لازم است بدانید که نمی توانید مستقیما به سراغ رنگ آمیزی آن بروید و باید یک سری مراحل و زیرسازی هایی را انجام دهید و بعد اقدام به رنگ کاری دیوار گچی کنید. انجام این مراحل و زیرسازی ها، به ماندگاری و کیفیت رنگ اجرایی روی سطح گچی کمک میکند. برای رنگ آمیزی دیوار گچی که قبلا رنگ نشده است بهتر است مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
[نویسنده پیشنهاد می کند مقاله سقف کاذب آشپزخانه را نیز مطالعه نمایید.]
اولین مرحله برای آماده سازی دیوار گچی جهت رنگ آمیزی ساختمان و دیوارها، از بین بردن اضافات است که بر اثر خشک شدن گچ روی سطح بوجد آمده است. قطعا سطح دیوار دارای پستی و بلندی هایی از گچ میباشد. برای این کار ابتدا به کمک کناف درزگیری این اضافات را از بین میبرید و بعد از آن به کمک پشت تیغ، بر روی کل دیوار کشده و آن را یکدست میکنید.
مرحله روغن کاری دیوار گچی یکی از مهمترین مراحل پیش از رنگ آمیزی دیوار است. در واقع استفاده از روغن ماندگاری و کیفیت اجرای رنگ را روی سطوح گچی زیاد میکند، به این صورت که خورندگی که در اثر برخورد رنگ با سطح گچی بوجود میآید را کاهش میدهد.
برای انجام این کار از یک روغن زیرکار با کیفیت استفاده کنید و آن را با مقداری تینر روغنی مخلوط کنید تا کمی رقیق شود و به راحتی روی سطح گچی اجرا شود، کافی است روغن آماده شده را روی کل سطح دیوار اجرا کنید و منتظر بمانید که کمی خشک شود.
بتونه کاری دیوار، یکی دیگر از مراحل زیرسازی دیوار گچی قبل از رنگ زدن آن میباشد. بعد از آماده کردن بتونه، آن را به کمک کاردک روی سطح گچی بکشید تا تمام سطح دیوار صاف و یکدست شود و تمام فرورفتگی ها پر شود. هرچه لایه بتونه نازک تر و ظریفتر باشد، سرعت خشک شدن آن و کیفیت اجرای رنگ بیشتر میشود.
بهد از بتونه کردن سطح دیوار، باید با یک سمباده نرم کل سطح دیوار را سمباده بزنید تا تمام اضافات بتونه بوسیله آن از بین برود و سطح دیوار گچی صاف و یکدست شود. بعد از سمباده زدن دیوار را از گرد و غبار و اضافات بتونه کاملا تمیز کنید و شستشو دهید و به سراغ مرحله بعد بروید.
مرحل آستر زدن دیوار، آخرین مرحله قبل از رنگ آمیزی دیوار گچی میباشد؛ در واقع از رنگ آستر به دلیل پوشاندن لکه ها بعد از بتونه کاری، آسان و سریعتر کردن کار نقاشی، افزایش دوام رنگ نهایی، جلوگیری از رنگ امیزی چندلایه و کاهش هزینه نقاشی استفاده میشود.
[نویسنده پیشنهاد می کند مقاله رنگ آمیزی با غلطک طرح دار را نیز مطالعه نمایید.]
در واقع شما کل سطح دیوار را باید به کمک رنگ آستر بپوشانید؛ رنگ آستر رنگی است که از رزین ساخته شده است و از آن به عنوان رنگ پایه یاد میکنند، یکی از پرکاربدترین آنها رنگ آستر اکریلیک میباشد. رنگ آستر به سرعت خشک میشود و شما بعد از 10 تا 15 دقیقه میتوانید رنگ کردن دیوار گچی را شروع کنید. بعد از آستر زدن دیوار گچی، با یک سمباده نرم مجدد سطح دیوار را صاف و یکدست کرده و ان را از گرد و غبار پاک میکنید.
برای دکوراسیون سقف بهترین گزینه استفاده ازکناف در سقف می باشد که مزایای بسیاری دارد. خوشبختانه طرح ها و مدل ها برای این امر بسیار گسترده و متنوع می باشد. در این مقاله راهنمایی کاملی در زمینه انتخاب انواع طرح کناف سقف ارائه گردید. همچنین اهمیت نورپردازی و رنگ آمیزی کناف و نکات لازم در این موارد را مرور نمودیم.
اکنون اگر پروژه ای در دست ساخت دارید و یا در حال بازسازی بخش وسیعی از هتل یا ساختمان خود هستید که نیاز به تامین متریال و اجرای متراژ بالای گچ کاری و سفیدکاری ساختمان خود در جزیره کیش دارید میتوانید روی مجموعه ما حساب کنید. ما با داشتن سالها تجربه دراین زمینه و با مرغوب ترین متریال ها، می توانیم اجرای سفیدکاری و گچکاری را را در بالاترین سطح کیفیت ارائه دهیم.