یکی از موارد مهم در مورد رنگآمیزی و نقاشی، نگهداری از رنگ نقاشی ساختمان میباشد که دو مفهوم متفاوت را شامل میشود. یکی نگهداری از رنگهای باقیمانده در ظروف و دیگر نگهداری و مراقبت از رنگ اجرا شده روی سطح دیوار و سقف و غیره. در این مقاله از آذین پیمان با ما همراه باشید تا در خصوص هر دو مورد نگهداری از رنگ نقاشی ساختمان و اقدامات و نکات لازم را بررسی و تشریح کنیم.
جهت دریافت مشاوره و اجرای نقاشی ساختمان در کیش بر روی لینک کلیک کنید.
در اغلب موارد، مقادیری از رنگ خریداری شده پس از اتمام کار نقاشی اضافه میماند. این رنگها می تواند بعداً در موارد دیگر و یا برای ترمیم و اصلاح سطوح به کار رود. یکی از چالشهای مهم در خصوص رنگ ساختمانی، نحوه نگهداری از رنگ باقی مانده است. خیلی اوقات به دلیل عدم رعایت اصول و سهل انگاری، رنگ باقیمانده خراب شده و غیر قابل استفاده میگردد.
در این بخش به بررسی اصول و روش کار و اقدامات لازم برای مراقبت از رنگهای باقیمانده میپردازیم تا بتوان مجدداً و حتی گذشت زمان معقول، باز هم از این رنگها استفاده نمود. در نظر داشته باشید برخی اوقات کار نقاشی ساختمان در بین اجرا ممکن است دچار تعویق کوتاهی شود. در این صورت نیز نگهداری از رنگها اهمیت بسیار مییابد.
البته در نظر داشته باشید رنگهای ساختمانی تاریخ انقضاء دارند و حتی در صورت باز نکردن پلمپ نمی توان بعد از گذشت زمان بسیار طولانی از آن استفاده نمود. اما خوشبختانه تاریخ انقضاء آنها طولانی مدت است. به هنگام خرید رنگ به تاریخ تولید توجه داشته باشید و نیز تا تاریخ انقضاء مدت زمان طولانی و کافی فاصله باشد.
اولین اصل نگهداری از رنگ نقاشی ساخت، اضافه کردن آن با حلال و ساخت ترکیب رنگی تنها به مقدار لازم از رنگ برای هر سطح میباشد. یکی از اشتباهات برخی افراد تازه وارد اینست که کل رنگ را با حلال ترکیب نموده و ترکیب رنگی مورد نظر را به طور کامل میسازند. این کار مشکلات زیادی دارد و حتی در صورتی که رنگ اضافه نیاید، توصیه نمیشود.
در نظر داشته باشید پس از ترکیب رنگها با هم و افزودن حلال به آن اگر رنگ اضافه بیاید باید آن را دور بریزید. همچنین از رنگ آماده شده برای مدت زمان طولانی نمیتوانید استفاده کنید و بهتر است در فاصله زمانی کمتر از یک الی دو ساعت آن را اجرا نمایید و مجدداٌ رنگ را برای سطوح دیگر آماده نمایید.
در صورتی که حجم رنگ باقیمانده نسبت به ظرف ان کم است، بهتر است آن را به قوطی یا ظرف مرباخوری که دارای درپوش محکم میباشد منتقل کنید.
از محکم بودن و کاملاً چفت شدن درب قوطی اطمینان حاصل نمایید. در صورت امکان بهتر است یک لایه نایلون فریزر نیز بین درب و ظرف حایل نمایید.
در صورتی که قوطی رنگ فلزی میباشد ان را در فضای مرطوب و یا کف خیس قرار ندهید. این کار باعث میشود در گذر زمان قوطی فلزی زنگ زده شود و رنگ و محتویات درون قوطی کاملاً خراب شود.
اگر از رنگ اضافه مانده بعد از مدت زمان طولانی استفاده نمایید، بهتر است با یک تکه چوب یا قاشق با احتیاط لایه رویی آن را که معمولاٌ کمی خشک شده است جدا نمایید. رنگ را به هیچ عنوان قبل از این کار هم نزنید.
دقت داشته باشید حتی به مدت یک ساعت نیز درب قوطی رنگ را به هیچ عنوان آزاد و باز نگذارید و همواره از چفت بودن کامل آن اطمینان حاصل نمایید. به خصوص رنگهای پلاستیک و اکرولیک در مدت زمان کوتاهی از باز بودن درب قوطی یا چفت نبودن آن خشک و غیر قابل استفاده میگردد.
در صورتی که رنگ اضافه مانده کمی خشک شده باشد از مخلوط کردن آن با رنگ تازه اجتناب کنید. این کار باعث خراب شدن کل ترکیب رنگ میشود. رنگ خشک شده به سادگی با رنگ نو حل نمیشود.
در پایان در نظر داشته باشید قوطی رنگ (چه باقی مانده و چه پلمپ) را در فضای خیلی گرم یا خیلی سرد قرار ندهید. هوای گرم باعث زودتر خشک شدن رنگ میشود. هوای سرد به خصوص برای رنگ پلاستیک باعث خراب شدن بافت رنگ میشود. همچنین قوطی رنگ را در معرض باد و نیز نور خورشید قرار ندهید.
یک نقاش باتجربه با دقت به ابزار و وسایل رنگ آمیزی خود به خصوص قلم مو و غلطک اهمیت داده و از آن نگهداری می کند. در صورتی که پس از نقاشی این ابزار را با شیوه صحیح و به طور کامل شست و شو و پاکسازی نکنید، باید قید آن را بزنید و برای رنگ آمیزی بعدی قلم مو و غلطک جدیدی تهیه کنید.
برای نگهداری این ابزار در حین کار نباید اجازه دهید غلطک و یا قلم موی شما خشک باقی بماند و همواره درون محلول رنگی و یا حلال آن باشد. در صورتی که از رنگ اکرولیک یا پلاستیک استفاده مینمایید حتما یک ظرف آب و در صورتی که از رنگ روغن استفاده میکند ظرفی حاوی تینر یا نفت آماده داشته باشید. در زمانهایی که موقت از ابزار رنگامیزی استفاده نمی کنید آن را درون حلال فرو ببرید.
پس از اتمام کار بلافاصله و بدون فوت وقت، قلم مو و یا غلطک و سایر ابزارها را با حلال مربوطه به طور کامل شست و شو دهید و با پارچه تمیزی آن را خشک نمایید.
در صورتی که رنگ اجرا شده از نوع پلاستیک باشد، بهتر است تا حتی الامکان از شست و شو و نفوذ رطوبت به دیوار خودداری کنید. برای سطوحی که با رنگ روغن و نیز اکرولیک اجرا شده باشد، میتوان با دستمال مرطوب و کشیدن نرم آن روی دیوار، سطح را تمیز نمود. در هر صورت امکان شست و شو با فشار آب و استفاده از مصالح زبر باعث آسیب جدی به دیوار خواهد شد.
اکنون اگر پروژه ای در دست ساخت دارید و یا در حال بازسازی بخش وسیعی از هتل یا ساختمان خود هستید که نیاز به نقاشی و رنگ آمیزی دارید میتوانید روی مجموعه ما حساب کنید. ما با داشتن چندین سال تجربه در زمینه نقاشی ساختمان با مرغوب ترین متریال ها، می توانیم این کار را در بالاترین سطح کیفیت ارائه دهیم.