حساب کتاب با پیمانکار چگونه است؟ پرداخت به پیمانکار طی چه روش و معیاری محاسبه میگردد؟ مدل های پرداختی به پیمانکار شامل چه مواردی است؟ هزینه استخدام پیمانکار ساختمانی چقدر میباشد؟ پیمانکار ساختمانی به صورت متری چه هزینهای دریافت میکند؟ حقوق پیمانکار ساختمان چقدر و چگونه محاسبه میگردد؟ اینها مواردی است که در این مقاله از آذین پیمان به صورت کامل بررسی و تشریح میکنیم.
جهت دریافت مشاوره و پیمانکاری ساختمان در کیش بر روی لینک کلیک کنید.
یکی از موارد بسیار مهم در تهیه و تنظیم قرارداد بین کارفرما و پیمانکار در یک پروژه عمرانی، تعیین دقیق روش و چگونگی پرداخت هزینه و دستمزد به پیمانکار است. شیوه های پرداخت به پیمانکار دارای انواع مختلفی میباشد و کارفرما بر اساس آن اقدام به پرداخت هزینهها و دستمزد به پیمانکار مینماید.
شیوه پرداخت به پیمانکار باید به گونهای تنظیم شود که هم کارفرما هزینه بیش از اندازه نماید و هم پیمانکار دچار ضرر نشده و سود وی در صورت انجام صحیح کار به درستی گردد. همچنین انجام صحیح و اصولی کار به عبارتی قرارداد از نوع برد برد (Win Win) باشد. مهمترین عامل در تعیین شیوه پرداخت، نوع پروژه میباشد، اما شرایط مختلف دیگر نیز در آن تاثیرگذار است.
به طور کلی 4 شیوه اصلی در قرارداد پیمانکاری برای روش پرداخت وجود دارد که با توجه به نوع پروژه و شرایط مختلف دیگر، یکی از آنها با توافق طرفین انتخاب میگردد. این روشها به شرح زیر است:
در ادامه به بررسی روشهای ذکر شده میپردازیم.
این روش در مورد کارهای قابل اندازهگیری بر اساس متر، متر مربع، تعداد، کیلوگرم و …. به کار میآید و شفاف ترین روش میباشد. مواردی مانند نقاشی ساختمان، اجرای سرامیک، قرنیز، درب و پنجره و … را معمولاً با این روش محاسبه میکنند. در این روش پیمانکار باید اطلاعات دقیقی از حجم کار و نوع مصالح و نیز اندازه کار (بر اساس متر یا متر مربع یا تعداد یا وزن و …) را به کارفرما ارائه دهد. قیمت هر واحد اندازه از کار نیز باید در قرارداد مشخص گردد.
درروش قیمت مقطوع،پیمانکار بر اساس تجربهای که دارد، پیشبینی هزینهها را انجام داده و با در نظر گرفتن سود خود یک قیمت کلی را اعلام میکند. این مدل بیشتر در پروژه های دیزاین و نوسازی که جزییات مشخصی دارد و کار دارای مراحل مختلفی میباشد، کاربرد دارد.
انتخاب پیمانکار در این روش به صلاحدید کارفرما بر اساس قیمت اعلامی توسط پیمانکار و تجربه وی بستگی دارد. در این موارد امکان تفکیک پروژه به بخش های مشخص قابل اندارهگیری نیستو باعث سهولت پرداخت و تصمیمگیری و نیز کاهش اختلافات و شکایات و دعاوی در پروژه میگردد.
این روش باعث کاهش پیگیری و محاسبات طولانی و بررسی های دشوار مرحله به مرحله برای کارفرما میشود و در مقابل پیمانکار را از ارائه گزارشهای جزیی بیفایده آزاد میکند.
در این روش پیمانکار در قبال دریافت درصد مشخص از پیمان نسبت به کل هزینهها کار را انجام میدهد. این روش برای پروژههایی که نقاط مبهم دارن یا حجم هزینههای واضح نیست مثلاً در پروژههای بازسازی که میزان تخریب یا مقاومسازی غیرقابل پیشبینی میباشد.
در این نوع پرداخت ترکیبی از دو روش مقطوع و درصدی به کار میرود و با توجه به بالاترین هزینهای که کارفرما برای پروژهاش در نظر میگیرد، درصدی از هزینهها را به صورت مقطوع با پیمانکار توافق میکند. در این روش، کارفرما دغدغه آنالیز هزینه های پیمانکار را ندارد.
در حقیقت در این روش قیمت پیمانکار مقطوع نمیباشد و کارفرما مبلغ ثابتی را به عنوان معادل درصدی تعیین شده به عنوان سود به همراه هزینه های جاری به پیمانکار پرداخت میکند. به عقیده تیم ما، این روش بسیار کاربردی میباشد و در پستهای دیگر در مورد آن بیشتر توضیح خواهیم داد.
در این مقاله به انواع روش های پرداخت به پیمانکار پرداختیم. روش های پرداخت مقطوع، روش درصدی، روش بهای واخد و روش ترکیبی مورد بررسی قرار گرفت. در صورتی که نیاز به دریافت مشاوره و راهنمایی بیشتر برای بازسازی ساختمان دارید، میتوانید با مشاوران آذین پیمان در بخش طراحی و دکوراسیون داخلی در کیش در ارتباط باشید.