ساخت بتونه و اجرای آن روی دیوار یکی از مهمترین مراحل آمادهسازی بستر کار قبل از انجام نقاشی ساختمان میباشد. بتونهکاری باعث پر شدن سوراخها و درزها و شکافهای سطح و نیز صاف و هموار شدن آن میگردد. از جمله بتونه کاری می توان به بتونه کاری دیوار گچی که به بتونه دیوار گچی نامیده می شود اشاره داشت. این کار در دیوار و سقف ساختمانهایی که چندین سال از عمر آن میگذرد، اهمیت بالاتری دارد.
به کمک بتونه انواع عیب های ظاهری دیوار که کلی و بزرگ نباشد، اصلاح میشود. ساخت بتونه و اجرای صحیح و اصولی آن روی دیوار و سقف نیاز به تجربه و مهارت و رعایت اصول مربوطه دارد. در این مقاله از آذین پیمان برای آموزش بتونه کاری روی دیوار گچی و اصول و نکات مربوط به آن با ما همراه باشید.
بتونه مادهای خمیری شکل و یکدست و به رنگ سفید مایل به خاکستری یا کرم رنگ است. این ماده چسبندگی خوبی با گچ و سیمان و نیز چوب و انواع دیگر سطوح دارد. این ویژگی به همراه انعطاف و حالت خمیری مناسب آن باعث میشود که به خوبی برای پوشش دیوار در مناطق نیاز به اصلاح استفاده شود. به طور کلی دو نوع بتونه وجود دارد: بتونه دیوار و بتونه چوب. برای دیوارها و سقفها از بتونه دیوار باید استفاده شود. برای دربهای چوبی در صورت شکستگی و درز از بتونه چوب استفاده میگردد.
ابتدا قبل از هر کاری بهتر است پریزها، لوستر و مهتابی، نرده پرده و هرگونه شی روی دیوار و سقف برداشته شود. کلیه میخ و پیچ و رولپلاک نیز باید از دیوار برداشته شود. قبل از بتونهکاری باید با یک کاردک کلیه برجستگی ها با دقت برداشته شود. برخی از برجستگیها و بیرونزدگیها با سمباده زیر بهتر برداشته میشود.
در این موارد لازم است ابتدا توسط گچکار بخشهای لازم اصلاح و گچکاری شود. پس از خشک شدن گچ، میتوان اقدام به بتونهکاری نمود. البته قبل از آن باید ریشه و دلیل نم دادن ساختمان برطرف شود. در پایان سطح را با یک پارچه نمدار از آلودگی و چربی و گرد و غبار به طور کامل پاک کنید.
به طور کلی برای انواع سطوح و روشهای نقاشی پیشنهاد میشود قبل از اجرای رنگ یک لایه رنگ پرایمر روی کار اجرا گردد. اما گاهی بهتر است این کار قبل از بتونهکاری انجام پذیرد. در مواردی که زدگیها و موارد ریز ناهمواری دیوار زیاد است و یا دیوار خیلی قدیمی باشد، بهتر است ابتدا پرایمر رنگ روی دیوار اجرا شود. همچنین دیوارهایی که رنگ قبلی به طور گسترده پوسته پوسته شده و نیاز به برداشتن پوستههای رنگ در کل دیوار دارد، نیاز به دو لایه رنگ آستر دارند. یک بار قبل از بتونه کاری و یک بار بعد از بتونهکاری باید انجام شود.
محلهایی که دیوار دارای سوراخ، درز و شکاف، ناهمواریهای موضعی دارد را به طور دقیق مشخص کنید. سپس بتونه را به مقدار لازم و نه بیشتر و کمتر روی آن قسمت با دست بپوشانید. اکنون با یک کاردک به طور ظریف، روی بتونه بکشید تا سطح تا حد ممکن صاف و یکدست شود.
سعی کنید کاردک را در یک جهت بکشید. کشیدن کاردک در جهات مختلف باعث میشود بتونه به درستی و کامل صاف و یکدست نشود. برخی از نقاشها، لایه لایه بتونه اضافه میکنند و پس از پوشاندن هر لایه آن را با کاردک صاف میکنند.
دقت داشته باشید، کمتر از مقدار مورد نیاز، از بتونه استفاده نکنید. چرا که برجستگی های بتونه را میتوان با کاردک و سنباده برطرف نمود، اما تورفتگیها نیاز مجدد به بتونه کاری خواهد داشت.
اجرای بتونه کاری نیاز به دقت و مهارت دارد. یکی از مشکلات افراد ناوارد در بتونهکاری به وجود آمدن حفره و درز در محل بتونهکاری است. همچنین برخی قسمتهای کار ممکن است دچار برجستگیهای زیاد بتونه شود که اصلاح آن را دشوار میکند. مشکل دیگر صاف نشدن سطح بتونه و شیار شیار شدن و ناهمواریهای ریز موضعی است که باعث میشود حتی پس از رنگآمیزی نیز جلوه کار مطلوب نباشد.
پس از انجام کار اجازه دهید تا بتونه به طور کامل خشک شود. سپس روی سطوح بتونهکاری شده را سمباده نرم بکشید تا به طور کامل یکدست و صاف شود. کشیدن سنباده باید با دقت و پس از خشک شدن کامل بتونه انجام شود. در برخی موارد نیاز است قسمتهایی بتونهکاری مجدد انجام گیرد.
انجام بتونهکاری به صورت دقیق و اصولی برای یک نتیجه مطلوب حائز اهمیت بسیار است. در این مقاله ضمن معرفی کاربرد بتونه، به آموزش بتونه کاری روی دیوار گچی پرداختیم و نکات مهم در این رابطه ذکر گردید. در صورتی که نیاز به دریافت مشاوره و راهنمایی برای نقاشی ساختمان خود داشتید میتوانید از متخصصین ما در این زمینه کمک بگیرید. برای این منظور شماره تماس خود را در فرم زیر وارد نموده تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.
شرکت آذین پیمان با سالها تجربه در زمینه دکوراسیون داخلی، دکوراسیون خارجی و بازسازی ساختمان در جزیره زیبای کیش، آماده خدمترسانی و ارائه مشاوره به شما در این زمینه میباشد. همچنین در صورت تمایل میتوانید انجام انواع خدمات نقاشی ساختمان را به ما بسپارید.